Hoeveel ceigenbelang of bedrijfsbelang civiele techniekarrièretijgers streven vooral het eigen belang na? Ik durf geen inschatting te maken. In mijn ogen zijn het er te veel.

 

 

Het is maar een auto

Als bedrijfsleider bij een grote Nederlandse aannemer voerde ik een discussie met mijn directie over de bezuiniging op leaseauto’s voor medewerkers. Een heikel onderwerp. Onze uitvoerders mochten geen VW Golf meer rijden en daar was ik fel op tegen. Eén van de argumenten van de directie was: “Wat stelt een auto nou voor, het is toch gewoon een vervoermiddel, dan rijden ze toch gewoon in een Kia’tje”. Op zich een begrijpelijk argument. Wel wrang dat diezelfde directeur 3 maanden later glunderend zijn nieuwe Audi A6 liet zien.

Werken voor je beloning of beloning voor je werk

Een leidinggevende die een keuze maakt met een promotie of bonus in het achterhoofd bedreigt het bedrijfsbelang door het nastreven van zijn eigenbelang. Door de cijfers te manipuleren kan hij op grote werken de verliezen een aantal jaren verbloemen. En voordat dit bekend wordt, heeft hij zijn bonus binnen en is alweer vertrokken naar een ander bedrijf. Ook zie je leidinggevenden die het rendement verhogen door de medewerkers structureel te weinig te betalen. Dat gaat een tijdje goed, maar de werkelijke waarde van medewerkers wordt op den duur toch door de markt bepaald. Met als gevolg dat goed personeel vertrekt naar de concurrentie. Beide situaties zijn bedreigend voor de onderneming op de langere termijn.

 

Eerlijkheid duurt het langst

Die collega of leidinggevende die met jouw idee of verbetering aan de haal gaat, wie kent ‘m niet? Zelf willen scoren ten koste van een ander. Maar je groeit in mijn ogen veel meer wanneer je de eer bij de juiste persoon terecht laat komen. Een goed voorbeeld hiervan is Henk, mijn divisiedirecteur aan het begin van mijn carrière. We voerden overnamebesprekingen met een grote internationale aannemer. Ik had hiervoor het reorganisatieplan voorbereid. De Algemeen Directeur van de international gaf Henk een compliment voor het goede reorganisatieplan dat voor hem lag. Henk zei meteen dat die eer hem niet toekwam en wees toen naar mij. Dat gebaar ben ik nooit vergeten.

 

Waar ga jij voor?

Ik richt me op Talenten in de Civiele Techniek die hun succes zelf willen verdienen en het bedrijfsbelang omarmen. Waarom?

1.     Omdat ik zelf ook zo in elkaar zit. De keuzes die ik gemaakt heb in mijn carrière, waren erop gericht om het bedrijfsonderdeel waar ik leiding aan gaf zo succesvol mogelijk te laten zijn. Door daarin te slagen, heb ik ervaren dat de passende beloning vanzelf volgt.

2.     De balans tussen bedrijfsbelang en eigenbelang in het bedrijfsleven is niet altijd even duidelijk. Ik wil het beter inzichtelijk maken.

3.     Ik wil voorkomen dat jonge Civiel Technische Talenten met de juiste houding worden ondergesneeuwd.

 

Voel jij je hierdoor aangesproken? Neem gerust contact met mij op.

 

Peter-Jan

 

Peter-Jan Hendriks is initiatiefnemer van Talent & More. Hij helpt Civiele Techniek Talenten om kritisch en proactief hun carrièrepad uit te stippelen.

Juist in deze markt van schaarste, korte termijn verleidingen en inhalige recruiters vindt hij dit belangrijk . Peter-Jan is ook directeur bij Traffic & More en werkte 16 jaar bij verschillende aannemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *